Diaspora

Alertă! După mondiale, vine gripa cămilei

Cupa Mondială se apropie de final în Qatar, iar autorităţile sanitare din Marea Britanie avertizează asupra răspândirii mari a unui virus care nu este nou, dar, avertizează ei, poate fi mult mai letal decât Covid. Cum ar veni, Covidul-19 a fost doar un antrenament.

Noul virus se numeşte „Mers”, iar boala este „gripa cămilă”, deoarece este o formă virală care trece de la cămile la om. Primele cazuri au fost depistate pe teritoriul Qatar, iar boala este legată de revenirea suporterilor de la Cupa Mondială. 

Potrivit Mediafax, Mers înseamnă „Sindromul respirator din Orientul Mijlociu” (sindromul respirator din Orientul Mijlociu): este o infecţie care afectează foarte grav tractul respirator şi aparţine familiei Coronavirus, este văr cu Sars-CoV2 şi este cunoscută sub numele de „Mers-CoV, sindromul respirator din Orientul Mijlociu”.

Boala nu este nouă şi este cunoscută în Europa din 2012. Este o formă virală care trece de la cămile la om. Oamenii se pot proteja raportând simptomele medicului de familie, în cazul în care au avut contact cu cineva care s-a întors din Qatar.

 

Vizualizări: 1,275

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Diaspora:

Citește și: