Actualitate

Încă un director de școală din Gorj, contestat

Directorii numiți interimar la șefia unor școli de actuala conducere a Inspectoratului Școlar Județean Gorj sunt tot mai contestați. După ce directorul școlii din Turburea este acuzat că nu s-a implicat pentru a introduce în circuitul școlar o grădiniță modernă, lăsând copiii să învețe într-o clădire cu toaletă în fundul curții, acum și directorul Școlii Gimnaziale Aninoasa este acuzat că nu poate colabora cu nimeni.

La școala din Aninoasa a fost numită cu delegație Elena Mădălina Dolcescu. Numirea a fost în luna ianuarie a acestui an, iar nemulțumirile s-au acumulat. Membrii Consiliului de Administrație se plâng că punctele lor de vedere nu sunt consemnate în procesele verbale ale ședințelor, că directoarea refuză să le pună din timp la dispoziție documentele care urmează a fi analizate. Practic, secretarul de ședință este pus să redacteze procesele verbale într-un mod care nu reflectă deciziile luate de fapt în ședințele consiliului de administrație. Hotărârile ar trebui afișate la vedere, dar sunt puse prin spatele unor dulapuri, ca să nu le vadă nimeni.

“Menționez că atitudinea abuzivă a doamnei director Dolcescu Elena Mădălina a continuat, deși a fost sfătuită de conducerea ISJ Gorj să-și schimbe atitudinea și să colaboreze cu cadrele didactice și comunitatea locală”, se arată în sesizarea trimisă redacției.

Practic, directoarea școlii este acuzată că ia toate deciziile pe persoană fizică, nu se consultă nici cu consiliul de administrație, nici cu corpul profesoral, nici cu administrația locală.

De exemplu, școala a fost dezinfectată în aprilie cu o firmă specializată, dar după trei zile a fost permis accesul unei firme de oftalmologie, care să consulte oamenii din sat. Practic, banii pentru dezinfecție au fost aruncați degeaba. Mai mult, sunt persoane plătite în cumul ca să asigure activitatea la biblioteca școlară, deși aceasta nu are activitate, pentru că în pandemie este interzis împrumutul cărților. În sesizare se arată și că unei profesoare cu probleme i s-a refuzat dreptul de a preda online, autorii sesizării concluzionând că directoarea are un comportament “dictatorial și discreționar”.

Vizualizări: 3,255

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: