Actualitate

Complexul Energetic Oltenia își reduce capitalul social cu aproape 80%

O decizie fără precedent ar putea fi luată vineri de acționarii Complexului Energetic Oltenia. Ordinea de zi a adunării generale extraordinare a fost suplimentată cu un punct referitor la diminuarea capitalului social cu aproape 80%.

“Aprobarea acoperirii parțiale din pierderea contabilă cumulată înregistrată de Societatea Complexul Energetic Oltenia SA la 31.12.2020, de către toți acționarii societății, a sumei de 1.000.000.000 de lei, prin reducerea capitalului social de la 1.270.318.090 lei la 270.318.090 lei”, se arată într-un document postat pe site-ul companiei.

Ministerul Energiei deține peste 77% din acțiuni, Fondul Proprietatea 21,5%, iar diferența de Electrocentrale Grup și Societatea de Închidere și Conservare a Minelor.

Lăcrămioara Diaconu Pințea, membru al Directoratului, explica zilele trecute într-un interviu că societatea trebuie să își acopere pierderile din urmă, fiind o condiție pentru aprobarea planului de restructurare. Pințea spunea de posibilitatea de acoperire a pierderilor prin diminuarea capitalului social, după care ar putea urma o majorare a capitalului cu contravaloarea ajutorului pe care CE Oltenia l-a primit și urmează să îl mai primească de la acționarul majoritar, Ministerul Energiei. 

La final am putea constata o creștere a ponderii pe care statul o deține la CE Oltenia, dar rămâne de văzut cum se va raporta Fondul Proprietatea la această situație.

Vizualizări: 3,200

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: