Social

Proiect: „Școală verde” în mediul rural

Investițiile în infrastructura școlară din județul Gorj devin, din ce în ce mai mult, o prioritate pentru aleșii locali. Așa se face că, elevii din mediul rural au ajuns să beneficieze de aceleași condiții ca la oraș. Unitățile de învățământ au fost reabilitate și mobilierul nou a luat locul celui vechi, iar laboratoarele au fost dotate cu aparatură modernă. Ce-i drept, majoritatea investițiilor s-au făcut pe bani proveniți din accesarea anumitor finanțări. 

De exemplu, recent, în reprezentanții primăriei Săulești au fost înștiințați că una din școlile din localitate a fost inclusă într-un proiect numit „Construirea și dezvoltarea unei rețele-pilot de școli verzi”.

„La începutul acestui an am aprobat două proiecte care se referă la dotarea și reabilitarea școlilor de pe raza comunei. Este vorba despre un proiect pe componenta 15, proiect cofinanțat prin PNRR. Acesta are o valoare de aproximativ 700 de mii de lei. Și tot referindu-ne la școli, la începutul acestui an, am primit o veste prin care am fost informați că ni s-a aprobat un alt proiect, este vorba despre dezvoltarea unei rețele pilot de școli verzi. Proiectul a fost lansat de Ministerul Educației, în cadrul PNRR și are o valoare de peste 3 milioane de lei. Este vorba despre faptul că se vor face anumite lucrări pentru eficientizarea Școlii Generale din Săulești, cum ar fi: izolarea termică, înlocuirea acoperișului, a instalațiilor, montare de sisteme fotovoltaice și așa mai departe”, a declarat Constantin Drăghici, primarul comunei Săulești

Vizualizări: 456

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: