Actualitate

13 firme de construcții, verificate de ITM Gorj

Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj a efectuat în perioada iulie - septembrie 2021 acțiuni de control privind modul de respectare a cerințelor de securitate și sănătate în muncă la angajatorii cu activitate în domeniul construcțiilor. 

Inspectorii de muncă din cadrul compartimentului securitate și sănătate în muncă au controlat 13 angajatori, în urma cărora au fost aplicate 12 amenzi contravenționale în cuantum de 52.000 de lei, 3 avertismente și dispuse 21 de măsuri de remediere a neconformităților constatate.

Inspectorii au constatat că echipamentele de muncă sunt utilizate fără sisteme de protecţie colectivă, fără balustradele solide, fără platforme sau plase de prindere suficient de solide pentru a împiedica/opri căderile de la înălţime.

Lucrătorii nu utilizează echipamentele individuale de protecţie corespunzătoare - centuri de siguranţă sau alte mijloace de ancorare, căşti, bocanci.

Angajatorii nu au asigurat condiţii pentru ca fiecare lucrător să primească o instruire suficientă şi adecvată în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă.

Vizualizări: 1,209

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: