Actualitate

CE Oltenia vinde doar 10% din energie pe PZU

Complexul Energetic Oltenia a vândut 85% din energia produsă în acest an prin contracte încheiate pe termen lung pe PCCB, 10% pe Piața pentru Ziua Urmatoare și 5% pe Piața cu Amănuntul. Pe PZU sunt prețuri record, care trec uneori de o mie de lei pe magawatt, dar compania trebuie să își facă stocuri de cărbune pentru iarnă și nu poate produce acum atât cât ar fi cererea.

CE Oltenia a vândut deja peste 85% din energia electrică preconizată pentru anul 2022.

Compania a făcut aceste precizări după ce a fost acuzată că are înțelegeri cu Hidroelectrica și Nuclearelectrica pentru a nu scoate la vânzare pachete de energie.

Iată răspunsul CE Oltenia: “Cantitățile vândute sunt publice pe site-ul OPCOM, fiind tranzacționate pe PCCB-NC sau pe PCCB-Flex, unde se regăsesc și furnizorii, și traderii care au achiziționat energia respectivă.

Deși prețurile la care au fost perfectate contractele respective au fost mult mai mici decât cele actuale conform evoluției pieței, unii furnizori (ex. ENEL) nu au răspuns ofertelor de vânzare.

CE Oltenia a avut oferte de vânzare si până în anul 2025 inclusiv, doar o mică parte dintre acestea fiind materializate și cu contracte, deoarece marii furnizori nu au răspuns la ofertele de vânzare care, la momentul respectiv, au avut prețuri mult mai mici decât cele din ultima perioada.

Faptul că o parte dintre furnizori, care sunt și furnizori de ultimă instanță, nu au raspuns la ofertele de vânzare ale CE Oltenia este propria decizie a acestora, conform politicii de piață pe care o derulează”.

Vizualizări: 1,568

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: