Social

Curățenia a ținut la Rovinari câteva zile

Sute de localnici din Rovinari s-au mobilizat în luna aprilie pentru a face curățenie în localitate. Nu a ținut nici măcar până la Paște.

Câțiva rovinăreni au avut chef de un picnic în fața blocului și au lăsat în urmă o grămadă de gunoaie. Faptul a fost relatat chiar de primarul Robert Filip. “Pe scurt, după ce sutele de voluntari au periat la propriu toate spațiile verzi din oraș, câțiva concetățeni, pe care de altfel nu i-am zărit participând la acțiunea noastră, au organizat o mică petrecere “la iarbă verde și curată” în zona blocurilor G9 – G10. Ceea ce au lăsat în urmă este greu de descris în cuvinte”, a spus primarul.

Acesta amintește că practicarea activităților de picnic în alte locuri decât în cele special amenajate se sancționează cu amenzi usturătoare. “În plus, toți rovinărenii știu că pe strada Autoliv există un spațiu special amenajat pentru activități de recreere, spațiu pe care îl poate folosi oricine, oricând, în mod gratuit. Un motiv în plus pentru a nu acorda nicio scuză pentru cele întâmplate”, a mai spus primarul.

Participanții la picnic au fost identificați în urma postărilor de pe o rețea de socializare și au fost invitați la sediul Direcției Publice de Poliție Locală Rovinari unde li s-au întocmit procese verbale de sanctionare în valoare totală de 1000 de lei.

“Pentru că suntem în preajma sărbătorilor și pentru a nu alimenta valul de indignare față de cele întâmplate, nu o să fac publice nici numele și nici pozele celor implicați.

Au recunoscut fapta și au regretat-o. Destul de târziu”, a mai transmis primarul, adăugând că nicio astfel de faptă nu va rămâne nepedepsită.

Vizualizări: 1,800

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: