Social

Supărare mare într-un sat din Gorj. Ce s-a întâmplat cu biserica în Săptămâna Mare

Rătez este un sat din comuna Godinești în care mai locuiesc doar 15 familii. Oamenii s-au pregătit de Paște, au mers să facă și la biserică puțină curățenie, dar au fost șocați să constate că cineva a vopsit gardul bisericii în culorile roșu, galben și albastru.

Asta după ce, în anii trecuți, a fost vopsită o troiță, ba chiar și biserica. Toată lumea bănuiește un sătean care locuiește acum în București și vine din când în când, pentru că are și banca de la poartă vopsită la fel.

Localnicii sunt supărați, chiar dacă înțeleg că omul nu a vrut să facă ceva rău. ”Probabil cine a făcut asta are patriotismul în sânge, însă nu trebuia să facă asta la biserică”, a declarat Alampie Cupă, consilier parohial, care speră să remedieze totul până la Paște, dacă nu mai plouă.

Localnicii nu înțeleg cine a făcut asta chiar în Săptămâna Patimilor. ”S-a mai vopsit și o troiță foarte veche din sat și văd că se continuă. Porțile erau vopsite și nu se impunea o altă vopsea. Preotul și toți enoriașii sunt foarte supărați” , a declarat Ilie Dudea.

În satul Rătez locuiau cândva 800 de oameni, dar acum abia dacă mai sunt 30.

Vizualizări: 1,910

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: