Eveniment

Medicul Neață nu mai poate profesa

Medicul gorjean Gheorghe Neață nu mai poate profesa pe perioada controlului judiciar, de 60 de zile.

Deși a fost trimis în judecată pentru nu mai puțin de 13 fapte de luare de mită, medicul Gheorghe Neață se întorsese să profeseze la Spitalul de Urgență Târgu Jiu de numai o săptămână, după ce judecătorii Curții de Apel Craiova i-au ridicat prima interdicție de a profesa.

Întors la spital, medicul a fost dus, din nou, în fața procurorilor, de data asta pentru o acuzație de ucidere din culpă în forma culpei medicale, ca urmare a unei operații efectuate acum trei ani, în urma căreia o femeie a decedat.

Medici din Cluj, dar și legiștii, au stabilit că femeia a murit din cauza intervenției medicului Neață, motiv pentru care procurorii gorjeni au deschis o anchetă.

„A doua zi după operaţie a dus-o în salon. M-a sunat soţia pe cameră şi mi-a zis, iar apoi l-am sunat pe domnul doctor şi l-am întrebat dacă e posibil să curgă aşa pe la tăietură şi mi-a zis că e ceva normal. N-a băgat-o în operaţie până nu mi-a cerut bani, până nu i-am dus banii. Cred că undeva la 60-70 de milioane (n.r. lei vechi)”, a declarat soțul femeii pentru Antena 3 CNN.

Miercuri, după ce a fost plasat sub control judiciar, medicul Gheorghe Neață a declarat că nu se simte vinovat pentru tragedie. „Întotdeauna am fost foarte amabil şi nu este o problemă. Ştiţi foarte bine că nu se poate vorbi. Eu sunt un tip disciplinat. Nu, cinstit spun nu am ce să îmi reproşez. La intervenţia chirugicală, nu mă simt vinovat absolut deloc”, a declarat medicul.

Avocatul medicului Neață a anunțat că va contesta măsura dispusă de procurori în instanță.

Vizualizări: 2,229

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: