Eveniment

Cum s-a răzbunat un cioban care nu a fost plătit

Un bărbat care a fost cioban într-o comună din Gorj a fost condamnat zilele trecute la doi ani de închisoare cu suspendare, pentru distrugere.

Gorjeanul a fost cioban la Țânțăreni, iar la un moment dat nu s-a mai prezentat la muncă. Până într-o zi când, beat fiind, a dat foc la mai multe bunuri, susținând apoi că nu a fost plătit pentru munca depusă.

“În timp ce pompierii interveneau pentru lichidarea incendiului, la faţa locului a venit şi inculpatul, care era în stare de ebrietate şi care a afirmat că e supărat pe persoana vătămată că nu l-a plătit pentru munca ce a efectuat-o în gospodăria sa. Ulterior, inculpatul a recunoscut în faţa organelor de poliţie că el a dat foc la bunurile persoanei vătămate”, se arată în documentul de la Judecătoria Târgu Cărbunești.

Piromanul a povestit că inițial a mers la un autoturism unde, cu niște chibrituri, a aprins resturi de articole de îmbrăcăminte şi le-a aruncat pe scaunul dreapta faţă, de unde focul s-a extins la tot autoturismul, inclusiv la patru bidoane din plastic, ce se aflau în autoturismul care a ars în totalitate. 

Apoi a mers la remorca situată la circa 20 m, unde tot cu chibrituri a aprins câțiva saci din material textil, ce se aflau în remorcă, remorca fiind afectată parțial de incendiu. 

Nu s-a oprit aici, ci s-a deplasat la mai mulți baloţi de paie depozitați la circa 150 m de autoturism, unde cu ajutorul unui chibrit a dat foc, acesta extinzându-se la toţi cei 68 de baloţi care au ars în totalitate. “Cu ocazia audierii, inculpatul a recunoscut şi regretat fapta săvârșită”, mai arată sursa citată.

Sentința Judecătoriei Târgu Cărbunești din 22 martie nu este definitivă.

Vizualizări: 899

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: