Social

Târgu Jiu: Demersuri pentru amenajarea a 10 kilometri de piste pentru biciclete. Vezi zonele!

Municipalitatea din Târgu Jiu vrea să amenajeze piste pentru biciclete în trei zone. Este vorba de tronsoane aferente străzilor Calea București, Calea Severinului și Slobozia. În total, acestea vor avea o lungime de circa 9.800 m. 

Administrația locală vrea să obțină finanțare prin PNRR pentru acest proiect. Investiția se ridică la circa 2 milioane de euro. Pistele vor avea o lățime de minimum 2.4m.

Cea de pe Calea București vizează tronsonul cuprins între sensul giratoriu de la Parcul Coloanei fără Sfârșit și intersecția cu centura ocolitoare. Lungimea totală a pistelor este de 5500 m, pe cele două sensuri ale străzii. 

Pista de biciclete pe Calea Severinului va avea o lungime de 1750m, pe sectorul cuprins între sensul giratoriu de la intersecția cu strada Tismana și podul peste râul Șușița. 

Tronsonul 3, cel de pe strada Slobozia, are o lungime totală a pistelor pentru biciclete de 2560m. Vizat este sectorul cuprins între podul peste râul Șușița și limita administrativă a municipiului în partea de Vest. 

Dacă municipalitatea va obține finanțarea necesară, implementarea proiectului ar urma să fie făcută în decurs de 2 ani. 

 

 

Vizualizări: 2,020

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: