Social

Apă neagră la robinete, într-o comună din Gorj. Din nou!

Situație alarmantă semnalată de Leonida Belgher, în comuna gorjeană Baia de Fier. 

Apa de la robinet este foarte tulbure. “Priviți ce apă primesc locuitorii comunei Baia de Fier de la Aparegio! Unde sunt instituțiile statului??? Cetățeni ai comunei Baia de Fier, vă rog să stați cu capul în nisip, că totul e ok”, a scris Belgher pe pagina de socializare.

Din păcate, cazul nu este unul izolat. În august a fost o situație similară, iar atunci compania de apă a susținut că a făcut investiții ca apa să fie potabilă și că ultimele analize arată că aceasta poate să fie consumată fără probleme.

Oamenii din satele din Baia de Fier susțin că folosesc apa doar în scop menajer, pentru că nu o pot consuma.

De suferit au și cei care au investit în turism, pentru că localitatea Baia de Fier este staține turistică de interes local. Omenii din turism se plâng că au început să piardă turiști pentru că unitățile de cazare nu au apă tot timpul, iar calitatea acesteia este îndoielnică.

Reamintim că anul trecut, în preajma sărbătorilor de iarnă, zeci de locuitori au acuzat probleme medicale, gen vărsături, diaree, iar suspiciunile potrivit cărora acestea ar fi fost cauzate de apa de la robinet au fost confirmate, în urma unui control al DSP. Au fost atunci aplicate mai multe amenzi, dar, după cum se vede, situația nu a fost remediată.

Vizualizări: 1,892

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: