La modă

Cum să folosești zațul de cafea în grădină

Zațul de cafea poate fi refolosit cu mare succes în grădină. Așadar, indiferent dacă te bucuri de câte o ceașcă de cafea ocazional sau bei mai multe zilnic, nu trebuie să scapi de zațul de cafea.

Atunci când este utilizat corect, zațul de cafea poate fi un plus excelent pentru grădina ta. Mulți grădinari consideră că este un mod sigur, natural și eficient de a-și îngriji grădinile fără a utiliza substanțe chimice dure sau pesticide. 

Utilizează zațul de cafea pentru a stimula florile și fructele de pădure și pentru a ține departe melcii și dăunătorii. Folosește-l în grămada de compost pentru a crește nivelul de azot din sol. 

Solul compactat este o problemă pentru plante, deoarece este comprimat, ceea ce înseamnă că rădăcinile plantei nu pot obține ceea ce au nevoie. Aerarea sparge solul și creează mici găuri prin care oxigenul, nutrienții și apa pot ajunge la rădăcini. 

Rădăcinile sănătoase pot deveni puternice și, ca urmare, plantele să devină mai rezistente. 

Zațul de cafea îmbunătățește reținerea apei în sol, iar reținerea îmbunătățită a apei înseamnă că plantele vor putea supraviețui mai mult. 

Cafeaua este bună pentru plante? Da, dar numai pentru plantele cărora le place solul acid. 

La celălalt capăt al spectrului de retenție a apei, un drenaj slab creează apă stătută și îți lasă plantele vulnerabile la boli. Solul cu un drenaj bun asigură faptul că rădăcinile plantei pot primi apa de care au nevoie, lăsând în același timp excesul să curgă. 

Zațul de cafea ajută la descompunerea solului și permite un drenaj mai bun. 

Zațul de cafea este materie organică, astfel încât adăugarea lor în grădină va atrage râmele de pământ, care, la rândul lor, vor asigura plantelor substanțe nutritive vitale și drenaj. 

Vizualizări: 623

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din La modă:

Citește și: