Politică

Cum râde Virgil Popescu de CEO!

După ce a lăsat fără investiții (fără bani pentru reparații, fie ele și curente, fără să mai vorbim de acele investiții care ar fi putut să salveze cu adevărat compania) Complexul Energetic Oltenia, din 2019, de când a fost numit ministru, și până în prezent, Virgil Popescu râde pur și simplu de acest colos energetic pe care l-a făcut praf. 

În bilanțul lui de plecare de la Ministerul Energiei, de vineri, 16 iunie, ministrul OMV a declarat că a salvat cu ajutoare de stat CEO, că l-a restructurat și că va avea în viitor producție cum nu s-a mai văzut. Evident, cu trei grupuri pe cărbune în rezervă! 

De fapt, moștenirea lăsată de ministrul LIBERALo - OMVist gojenilor este un complex energetic știrbit și fără principala sa activitate: producția de cărbune. Practic l-a convertit într-o struțo-cămilă care, în realitate, nu are nimic: nici parcuri solare, nici centrale pe gaz. Și asta, după ce omul austriecilor a lichidat capacitățile CEO, producător pe care, practic, prin măsurile lui de tartor la Energie, nu l-a lăsat să funcționeze. 

 

”1.500 de MW. Atât a putut să producă CEO în criză!”

 

Virgil Popescu a lăsat să ruginească și să cadă toate instalațiile grupurilor energetice, i-a lăsat pe mineri să peticească benzile cu scoabe și să moară în tanchetele de marfă, și acum vine și spune: ”Deci practic, la sfârșitul programului de restructurare, Complexul Energetic Oltenia va avea posibilitatea să producă în cărbune, pe trei grupuri, două la Rovinari, unul la Turceni și două grupuri, două centrale pe bază de gaz natural 1350 de MW și energie regenerabilă solară, fotovoltaică 747 de MW, cât a produs Complexul Energetoic Oltenia maxim în ultimii ani de zile, în criză când s-a suplimentat? A fost scoasă producția de cărbune la maxim 1.500 de MW.Atât a putut să produică Complexul Energetic Oltenia cu producția de cărbune la maxim în cursul anului 2022. Cât va produce după programul de restructurare? 1350 plus 747 de MW, plus cele trei grupuri pe cărbune care vor rămâne în rezervă și vor fi folosite dacă vom mai avea nevoie de energie pentru România”.

Vizualizări: 2,422

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: