Actualitate

Cum o să supraviețuiască CEO după anul 2026?

Cu 3 grupuri în rezervă de capacitate și cu activitatea minieră ”externalizată”, cam așa o să arate Complexul Energetic Oltenia la începutul anului 2026, conform Planului de Restructurare semnat cu Comisia Europeană.

Ce se va întâmpla atunci cu compania? Poate ce s-a dorit, iar desprinderea filialei de lignit este un prim pas respectat din Planul de Restructurare, din punct de vedere al distrugerii pe bucăți al companiei, nu al investiților.

Sindicaliștii confirmă și ei soarta grea pe care o a va avea producătorul de energie din anul respectiv și spun că, salvarea poate apărea de la vreo compensare primită de la Transelectrica sau de la ... Dumnezeu.

„De ce se fac lucrurile astea? Eu sper să fie viață pentru energia pe bază de cărbune și după 2026. Atunci, poate să fie în viață energia produsă de cărbune numai dacă o să primim vreo compensare prin Transelectrica, prin Dumnezeu știe ce....acea rezervă de capacitate. Altfel, nu avem cum să intrăm în piață la ce costuri avem”, spune președintele Federației Naționale Mine Energie, Dumitru Pârvulescu.

Vizualizări: 2,884

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: