Ultima oră

Elevii vor primi bani pentru achiziţia de calculatoare

Elevii şi studenţii vor primi bani pentru achiziţia de calculatoare după ce Guvernul a aprobat acordarea, şi în acest an, a ajutorului financiar destinat acestora. 

În baza programului EURO 200, elevii și studenții vor primi și anul acesta bani pentru calculatoare. Suma totală alocată este de 1,7 milioane de lei, a anunţat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru. 

„În baza programului EURO 200 pentru acordarea unui ajutor financiar elevilor şi studenţilor pentru achiziţionarea de calculatoare au fost dispuse măsuri de continuare şi pentru acest an. Este hotărârea care a fost aprobată de Executiv, în acest sens”, a spus oficialul. 

De acest sprijin urmează să beneficieze elevii şi studenţii din învăţământul de stat sau particular acreditat, care au până în 26 de ani. Aceştia trebuie să provină din familii cu un venit brut lunar de maximum 500 lei pe membru de familie.

Anul acesta, venitul brut lunar pe membru de familie s-a majorat de la 250 de lei la 500 de lei. Asta ca urmare a evoluţiei indicelui preţului de consum, aşa cum se regăseşte în comunicarea Institutului Naţional de Statistică. 

De la debutul programului s-au înregistrat deja peste 330.000 de beneficiari.

Vizualizări: 780

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Ultima oră:

Citește și: