Politică

Cum îți dai seama că un șef de instituție este pur și simplu rău intenționat

Comuna gorjeană Turburea are o grădiniță veche, cu veceu în fundul curții, autorizată cine știe cum, dar și o grădiniță nou-nouță, cu mobilier modern, cu încălzire, apă caldă și tot ce trebuie, care stă goală.

Grădinița a fost finalizată înainte de începerea anului școlar, dar directorul și șefii de la ISJ Gorj au făcut tot posibilul să blocheze mutarea copiilor acolo. Nu știm cae este explicația, este posibil să fie pur și simplu o chestiune politică, directorii de școli fiind apolitici, dar de la PNL, iar primarul de la PSD.

În stilul lui caracteristic, primarul PSD, Ion Bîrcă, s-a plâns public, sperând probabil că autoritățile școlare vor face ceea ce este normal și vor duce copiii în clădirea modernă, nouă.

Dar, șefa liberală a Inspectoratului Școlar Județean Gorj, Dana Constantinescu, tipa aia care s-a îmbrăcat în Superman la congresul PNL, de parcă era animatoare, s-a enervat.

Aflând că o grupă de copii s-a mutat în noua grădiniță, a trimis acolo o echipă de control. Ca să vedeți, nu o deranjează că unii micuți învață în grădinița insalubră, cu veceul în grădină, ci că o educatoare s-a mutat în corpul nou, care nu ar avea toate avizele necesare. 

“Astăzi, 08.10. 2021, o echipă formată din trei inspectori școlari (inclusiv responsabilul de sector) s-a deplasat în satul Poiana, comuna Turburea, pentru a analiza situația clădirii nou-construite, dar și informațiile privind mutarea unei grupe mixte de preșcolari și a unei educatoare (de la Grădinița Cocorova) într-un spațiu fără avize de funcționare din partea DSP, ISU și ARACIP”, a transmis Inspectoratul Școlar Județean Gorj.

Dacă Dana Constantinescu nu ar fi rău intenționată, și-ar fi consumat caloriile încercând să ajute primăria să își ia mai repede avizele, pentru binele copiilor. Dar, rănită în orgoliul ei de șefă, Dana Constantinescu le reamintește cadrelor didactice care țin cont de ce zic primarii că ea le este șefă. “Primăria Turburea a emis o adresă imperativă către doamnele educatoare de la grădinițele din satele Cocorova, Șipotu și Poiana, prin care se cere mutarea grupelor în spațiul nou creat, deși această clădire nu are avizele necesare. Cu toate acestea, corpul profesoral de pe raza judetului Gorj încă se subordoneaza Inspectoratului Școlar Județean”, a comunicat ISJ Gorj.

Așa îți dai seama că un șef de instituție este rău intenționat. Nu caută soluții pentru ca micuților să le fie bine, dar caută pricină celor care se zbat.

Și mai continuă cei de la ISJ prin a ne spune cum doar primăria este responsabilă, că ei nu girează nimic, dar că sunt deschiși la orice dacă face primăria toată treaba. Acum, noi înțelegem care sunt criteriile în baza cărora a fost numită, dar dacă vrea să facă treabă trebuie să lase politica la poarta instituției.

Vizualizări: 3,978

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: