Actualitate

Mii de oameni la ușa Casei de Pensii Gorj. Cum se pregătește?

Aproximativ 3.600 de salariați ai Complexului Energetic Oltenia își pregătesc dosarele de pensionare în baza legii care va intra în vigoare pe 19 august.

Presupunem că nu se duc toți cu dosarele în prima zi, dar că se duc pe parcursul unei luni. Împărțim 3.600 de oameni la numărul de zile lucrătoare și înseamnă 160 pe zi. Adică 20 pe oră, ca să ne încadrăm în programul de opt ore al bugetarilor, deși știm cum este la instituțiile de acest fel, că dosarele se primesc doar între anumite ore. Asta fără să mai luăm în discuție restul de oameni care se pensionează din alte ramuri de activitate!

Cum se pregătește Casa de Pensii Gorj pentru aceste mii de solicitări? Răspunsul este simplu, nu se pregătește, sau cel puțin asta reiese din datele pe care le deținem. Și toate acestea, când se știe că sute de oameni vor pleca de la fiecare subunitate a CE Oltenia. Inspirați și decent ar fi dacă la fiecare subunitate ar fi detașat un salariat al Casei de Pensii Gorj, care să îi ajute pe oameni să își facă dosarele, să le verifice, astfel încât depunerea la sediul de la Târgu Jiu să fie rapidă și să nu existe dosare respinse din varii motive, fiindcă asta ar presupune un adevărat calvar pentru toată lumea implicată. 

Mai mult decât atât, oamenii să se poată programa de pe acum, să fie evitată îmbulzeala. Știți cum arată zona de relații cu publicul a Casei de Pensii Gorj? Ca un hol de doi metri lățime, cu cinci - șase ghișee pe dreapta și unul în față. Nici să vrei nu poți păstra "prea promovata" distanțare socială.

O altă sugestie pe care le-o dăm ar fi să ceară un spațiu la stadion, de exemplu, pentru câteva luni, ca să aibă unde să primească miile de solicitanți. 

Tragem acest semnal de alarmă fiindcă ce se întâmplă în prezent la Casa de Pensii Gorj este arhicunoscut. Zilele trecute, un miner cu 39 de ani de grupă s-a dus să își pună dosarul și a stat de trei ori la coadă în aceeași zi, în total trei ore, pentru că nu știu ce rubrică nu era completată bine. Vă dați seama ce va ieși dacă multiplicăm asta de mii de ori? Dacă vă dați seama, luați măsuri! Tot prevenție se numește și aveți toate motivele să o faceți.

Vizualizări: 5,422

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: