Politică

Omul lui Orban care anunță formarea unui nou partid

Primarii din Gorj recunosc că au fost contactați de senatorul PNL, Ion Iordache, pentru formarea unui nou partid. Printre aceștia, Sorin Bucurescu, primar PSD, care la alegerile parlamentare a susținut candidatura liberalului Iordache la senat.

“Dânsul mi-a spus că a avut discuții la București cu fostul președinte al Partidului Național Liberal, cu domnul Orban, și că este posibil ca pe viitor PNL-ul să fie despărțit și să se formeze un nou partid”, a spus Bucurescu, care precizează că nu a fost ofertat să se alăture proiectului, el fiind membru PSD.


Senatorul Iordache recunoaște că are în plan un nou partid, dar numai în anumite condiții. “I-am spus doar atât, că este posibil să se înființeze un nou partid”, a confirmat Iordache. “Eu încă sper ca, în zilele acestea, să se găsească o soluție în interiorul partidului, prin care cele două echipe care sunt în jurul premierului și a domnului Orban să continue împreună. Dacă nu vor găsi o soluție și se pare că echipa domnului Cîțu nu înțelege acest lucru și cred că sunt doar ei, mai mult, îi împing pe ceilalți în afara partidului, atunci este posibil să se facă alt partid”, a mai spus Iordache.


În acest moment, Ludovic Orban controlează 41 de parlamentari, echivalentul grupului PNL din Senat. Dacă Florin Cîțu va fi din nou învestit ca prim-ministru cu sprijinul PSD, Ludovic Orban va pune bazele unui nou partid liberal, invocând renașterea USL, patronat din umbră de Klaus Iohannis.

Vizualizări: 2,692

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: