Politică

Primăriile din Gorj au primit mărunțiș la rectificare. Sau nimic!

Gorjul a cerut 307 milioane de lei pentru primăriile din județ, dar a primit din fondul de rezervă al premierului doar 21,7 milioane de lei pentru cheltuieli de funcționare. Primăriile PNL de oraș au primit câte un milion de lei, iar cele de la PSD de zece ori mai puțin. La comune, primăriile PNL au primit câte 400 sau 800 de mii de lei, cele PSD câte 50 de mii de lei, iar cele Pro România nimic. Zero lei a primit și municipiul Motru. A fost o împărțire făcută mai clar ca niciodată pe criterii politice, adică este suficient să te uiți la listă pentru a afla unde este primar PNL și unde de la alte partide.

Instituția Prefectului Gorj și-a motivat cererea a 307 milioane de lei prin faptul că primăriile au plăți restante, au încasări mici, s-au desființat multe firme, altele și-au restrâns activitatea. 60 de primării au cerut bani pentru cofinanțarea unor proiecte, iar 65 au cerut și pentru cheltuieli urgente, cu salariile funcționarilor și cu asistența socială.

Din Gorj sunt 60 de primării care au primit bani pentru plata unor cheltuieli curente și de capital. Cei mai mulți bani a primit Primăria Târgu Jiu - 5 milioane de lei, mai mult chiar decât Consiliul Județean Gorj - 4 milioane. Primăriile Novaci, Rovinari și Turceni au primit câte un milion de lei, aici fiind primari liberali, iar orașele Bumbești Jiu, Târgu Cărbunești, Tismana, Țicleni, unde primarii sunt social-democrați, suma este de 100 de mii de lei de fiecare. Motru nu a primit nimic.

Și la comune remarcăm că sumele sunt mari acolo unde primarii sunt PNL. Au primit câte 400 de mii de lei primării precum Albeni, Arcani, Berlești, Bumbești Pițic, Dănciulești, Fărcășești, Cîlnic, Dănciulești, Godinești, Licurici, Roșia de Amaradia, Săcelu, Schela, Țînțăreni, Vladimir, chiar 800 de mii de lei la Drăgotești și Hurezani, în timp de primăriile PSD au primit 50 de mii de lei, iar cele cu primari de la Pro România nu au primit nimic.

Sigur, o să auzim acum peneliștii spunându-ne cât de corectă a fost rectificarea, dar este suficient să ne uităm la listă și să tragem concluzii.

Vizualizări: 2,219

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: