Politică

Vîlceanu i-a mințit fără rușine pe liderii minerilor. Nu există nicio circulară!

Șoc în lumea sindicală! Șefii federațiilor sindicale din Complexul Energetic Oltenia au analizat în ultimele două zile mesajul cu care ministrul Finanțelor, Dan Vîlceanu, a venit duminică la Târgu Jiu. Mesaj legat de aplicarea legii 197/2021, privind pensionarea minerilor și energeticienilor. 

Președintele PNL Gorj le-a spus liderilor că există o circulară transmisă de președintele Casei de Pensii, prin care se asimilează perioada lucrată înainte de 2001 grupei I de muncă, iar pentru perioada 2001 - 2021 fiecare rămâne cu grupa avută. 

O interpretare a legii care le convenea minerilor, dar îi nemulțumea pe energeticieni. Liderii sindicali au cerut însă clarificări prin telefon președintelui Casei Naționale de Pensii și au aflat că totul este o minciună. Nu există o astfel de circulară, le-a spus acesta, și nici nu poate exista, pentru că un președinte al casei de pensii nu poate schimba legea. 

Mai mult, acesta le-a spus că a avut o discuție cu Vîlceanu doar în sensul modificării legii prin ordonanță de urgență cu privire la perioada de dinainte de 2001. Cu privire la perioada 2001 - 2021, președintele Casei Naționale de Pensii le-a spus liderilor sindicali că nu vede soluții, câtă vreme s-au făcut măsurători de noxe care au constatat că sunt condiții normale de muncă.

De altfel, un miner de la Jilț Sud, cu 32 de ani vechime și 53 de ani vârstă ne-a trimis decizia de respingere primită de la Casa de Pensii Gorj pe 30 septembrie. Semn că nu există nicio circulară, iar legea 197/2021 nu îi ajută pe mineri și energeticieni decât prin faptul că de la intrarea în vigoare, din august, sunt încadrați în condiții speciale și doar pe viitor vor beneficia de șase luni reducere a vârstei de pensionare pentru fiecare an lucrat. 

La câtă minciună, manipulare și mizerie a existat pe tema legii pensiilor, asta le pune capac la toate! Au reușit să provoace un sentiment de... scârbă, astfel încât abia mă abțin să nu-i fac scârbe! Și asta pentru că o mână de jeguri umane din guvernarea USR - PNL a batjocorit într-un mare fel pe toată lumea. Fosta guvernare se poate lăuda doar cu #rovaccinare, #rotestare, #rojapcă la drumul mare!

Vizualizări: 5,249

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: