Politică

Cum au devenit niște pomanagii din PSD grup infracțional organizat

Autoritatea Teritorială de Ordine Publică este un organism care funcționează de mulți ani pe lângă Consiliul Județean, menit să ne asigure nouă, tuturor, un climat de ordine publică. În realitate este doar un mijloc, din sutele asemenea, prin care politicieni de toate culorile își suplimentează veniturile fără să facă nimic.

La Gorj, Consiliul Județean este controlat de PSD, iar liberalii au inițiat niștre proiecte de hotărâre prin care să le taie din venituri membrilor ATOP. „Unul dintre proiecte se referea la desemnarea consilierilor județeni în cadrul Autorității Teritoriale de Ordine Publică, organism care funcționează de un an de zile pe vechea structură, deși unele dintre persoanele desemnate nu mai dețin calitatea de consilier, iar un alt proiect se referea la diminuarea indemnizației membrilor ATOP de la 10% la 2% din valoarea indemnizației președintelui Consiliului Județean Gorj“, au transmis liberalii într-un comunicat. 

Bună inițiativa, chiar și 2% mi se pare mult. Pesediștii și-au protejat interesele de clan și au refuzat să ia în discuție proiectele în Comisia Juridică și de Administrație Publică a Consiliului Județean Gorj, condusă de pesedistul Valentin Popa. Interesant este cum au făcut asta. Au schimbat ordinea de zi, au pus proiectele liberalilor la coada listei și, când au ajuns la ele, au plecat din sală. 

O atitudine jenantă, mai ales că bătălia este pentru câțiva oameni care își ia în plus o mie și ceva de lei pe lună. Drept este că o mie de ici, o mie de colo, luați degeaba, se strâng.

Niște pomanagii, asta sunt 90% dintre politicieni. Liberalii ar demonstra că sunt altfel dacă și-ar mai tăia din sinecurile lor. Câtă vreme te faci că vrei să tai din ale altora, știind că oricum nu ai majoritate, este clar că o faci pentru imagine. PNL Gorj susține în comunicatul de presă că, prin faptul că nu le-au fost discutate proiectele, PSD transformă Consiliul Județean Gorj într-un grup infracțional organizat. Pe bune? Gata, mă, ăștia sunt tiparul grupului infrațional organizat! Ne-ați umplut de uimire! 

Totuși, mergând pe raționamentul vostru, ce titulatură le dăm celor care dau tunuri de sute de milioane de euro în fiecare an, toți protejați politic, unii de PNL, alții de PSD, mai nou de USR, sau chiar de toți la un loc? Sunt tot nedumerit, chiar și după îndelungi căutări prin DEX. 

P.S.: Mare atenție, peneliștilor, că sloganul "Noi ne prefacem că facem" o să-l folosească USR în 2024! Sper că nu aveți de gând să vă pliați și voi pe el.

Vizualizări: 2,889

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: