Politică

Cum a blocat Cioloș hidrocentralele de pe Jiu

Ministrul Energiei, Virgil Popescu a declarat, miercuri, în emisiunea Talk News de la Profit TV, că nu îi înţelege pe cei de la USR care au marjat pe blocarea acestor investiţii în energie hidro, care este o energie curată.

”Sunt în dezacord total cu colegii de la USR, nu vorbim de dezastru, vorbim de construcţii care au fost începute, sunt în stadiu de finalizare de 80% sau 90%, cum sunt Bumbeşti Jiu şi Răstolniţa şi mai sunt multe în ţară, care au fost începute înainte de a fi definite ariile protejate”, a spus ministrul. 

El a continuat: ”S-a dat drumul la arii protejate şi campion a fost guvernul Cioloş, în 2016, atunci s-au blocat practic investiţiile”. 

Virgil Popescu a precizat că ”nu îi înţelege pe colegii de la USR care au marjat pe blocarea acestor investiţii în energie hidro, care este o energie curată”.

 

”Nu vorbim de a distruge ariile protejate cu construcţii noi, ci de a finaliza construcţii care sunt în diferite stadii de realizare, faptul că au fost definite ulterior arilie protejate, peste aceste construcţii, eu cred că putem să ne gândim şi la alte lucruri care s-au încercat. Vorbim de 200 sau 250 de megawati care ar putea fi aduşi în sistemul naţional de energie şi ar fi un lucru benefic pentru România”, a mai spus ministrul. 

Vizualizări: 2,619

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: