Politică

Ciucă le dă bani primarilor înainte de congres

Guvernul urmează să aprobe în şedinţa de miercuri un proiect de ordonanţă de urgenţă privind modificarea şi completarea Programului Naţional de Investiţii "Anghel Saligny", proiect care prevede suplimentarea bugetului acestuia cu 10 miliarde de lei.

Programul ”Anghel Saligny” a născut mari pasiuni pe scena politică. Cei de la USR au ieșit de la guvernare din cauza acestui program și îl acuzau pe Florin Cîțu că își plătește voturile la Congresul PNL prin fonduri alocate primarilor. Între timp, PNL se pregătește de un nou Congres, iar Nicolae Ciucă este principalul favorit, însă cu doar câteva zile înainte alocă fonduri suplimentare către primari. 

Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Cseke Attila, a declarat, marţi, la Parlament, la Adunarea Generală a Asociaţiei Oraşelor din România, că prin completarea acestui program se au în vedere două elemente principale.

"În primul rând, suplimentarea programului cu 10 miliarde de lei, care vor fi alocaţi pentru investiţiile de drumuri, pentru modernizare de drumuri, având în vedere şi nevoia extraordinar de mare care reiese şi din numărul de proiecte şi valoarea acestora depuse", a precizat ministrul.

Totodată, acesta a menţionat că prin proiectul OUG se are în vedere preluarea unor proiecte din cadrul Programului Operaţional Infrastructură Mare (POIM), pentru care 20 de UAT-uri au câştigat finanţări pentru introducerea sau modernizarea reţelelor de racordare la gaze naturale, dar nu au prins fonduri.

 

Vizualizări: 1,056

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: