Politică

Costoiu așteaptă sentința finală

Dosarul de mare corupție al rectorului Universității Politehnica București, gorjeanul Mihnea Costoiu, a ajuns la final. Instanța supremă va stabili un verdict definitiv în data de 23 martie.

La termenul de luni al procesului, procurorii DNA au cerut suspendarea judecării dosarului și transmiterea mai multor întrebări Curții de Justiție a Uniunii Europene privind problematica deciziei CCR legată de prescripția specială a faptelor.

Curtea Supremă a respins solicitarea DNA și a continuat ascultarea acuzării și a apărării în dosar, iar la final a rămas în pronunțare.

În acest dosar, gorjeanul Mihnea Costoiu a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare şi muncă în folosul comunităţii, pentru abuz în serviciu, în dosarul privind Baza „Cutezătorii”, în care a fost acuzat că ar fi prejudiciat Ministerul Educației cu peste 10 milioane de euro printr-un act încheiat cu Fundația „Dinu Pescariu” în 2009.

Judecarea apelurilor din acest dosar trebuia finalizată în decembrie 2022, dar instanța a stabilit repunerea pe rol a cauzei pentru a se analiza impactul deciziei CCR privind prescripția specială asupra acestui dosar.

Vizualizări: 900

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: