Eveniment

Copile de 6 și 7 ani, agresate sexual

Un individ de 27 de ani a fost reținut 24 de ore, după ce ar fi încercat să violeze două fetițe de 6 și 7 ani. 

“La data de 19 octombrie, polițiști din cadrul Poliției Orașului Novaci au dispus măsura reținerii pentru 24 de ore și introducerea în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Gorj a unui tânăr, de 27 de ani, din Novaci, bănuit de săvârșirea infracțiunii de tentativă de viol, față de două minore. La data de 20 octombrie, tânărul a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Novaci, cu propunere de arest preventiv. În cauză, polițiștii continuă cercetările în cadrul unui dosar penal, sub aspectul săvârșirii a două infracțiuni de tentativă la viol”, a comunicat IPJ Gorj.

Tânărul de 27 de ani era un apropiat al familiei celor două fetițe și era în vizită. Mama ar fi plecat în casă, să îl culce pe copilul de 3 ani, iar fetele au rămas cu vecinul lor. Acesta le-ar fi convins să se îndepărteze de casă și să mergă la o plimbare prin grădină. La un moment dat bărbatul ar fi încercat să le violeze pe cele două fete.

Acestea au scăpat, au ajuns acasă și au povestit mamei ce s-a întâmplat. Femeia a sunat la poliție, iar după audierea victimelor, s-a decis reținerea suspectului.

Fetele primesc consiliere psihologică din partea unul psiholog din cadrul DGASPC Gorj. ”Li s-a oferit suport psihologic pe perioada audierii. Situaţia familială va fi monitorizată de către DGASPC împreună cu autoritatea locală”, spune Lidia Bârsanu, psiholog în cadrul DGASPC Gorj.

Judecătoria Novaci a decis că tânărul poate fi lăsat în libertate, dar părinții copilelor vor ataca decizia.

 

Vizualizări: 2,270

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: