Eveniment

Dosare penale pentru bătrâni care își căutau lemne de foc

Vine iarna și nimeni nu are grija bătrânilor care nu au bani de lemne. Unii, încă în putere, mai taie câte un copac din marginea drumului și este prins rapid. Bătrânii se aleg cu dosare penale, în timp ce firmele care au ras păduri întregi își văd în continuare de treabă.

Polițiști din cadrul Poliției Orașului Tismana, în timp ce efectuau serviciul de patrulare pe DC 122 Racoți, au surprins miercuri, în flagrant delict, un bărbat, de 70 de ani, în timp ce tăia material lemnos de pe un teren de cultură, din vecinătatea drumului comunal.

 

“Din verificările efectuate de polițiști, s-a stabilit că bărbatul tăiase cu un motoferăstrau 4 arbori de pe picior, specia jugastru, nemarcați silvic, având diametrele la cioată între 15 și 38 cm. De asemenea, în orașul Tismana, un alt bărbat, de 68 de ani, a fost identificat în timp ce tăia, fără drept, de pe picior, un arbore esență anin, fără a prezenta marcă silvică”, a transmis IPJ Gorj.

 

În ambele cauze, polițiștii au întocmit dosare penale, pentru săvârşirea infracţiunii de tăiere ilegală de material lemnos, prejudiciul fiind în curs de estimare.

Vizualizări: 4,138

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: