Actualitate

De ce va fi amânată înființarea Filialei Lignitului

Înființarea Filialei Lignitului va fi amânată pentru ca actualul Complex Energetic Oltenia să nu rămână fără banii necesari noilor investiții.

Informația apare în minuta grupului de lucru, constituit pentru a găsi argumente în vederea amânării închiderii unor capacități pe cărbune.

Principalul argument este acela că investițiile în capacități noi sunt mult întârziate. “Prin planul de restructurare al CEO se prevedere înființarea unei filiale de lignit care să cuprindă grupurile energetice și carierele, urmând ca CEO să rămână doar cu obligațiile, fără surse de venituri. De exemplu, creditele pe care le ia și pe care trebuie să le plătească în perioada 2026 - 2027, majorarea de capital, plata ATR-ului cu ALRO (un ATR nou costă foarte mult), veniturile ar fi urmat că vină din parcurile fotovoltaice etc.”, se arată în document.

Potrivit aceluiași document, CE Oltenia propune modificarea planului de restructurare prin amânarea constituirii filialei de lignit și prin prelungirea cu doi ani, pentru a putea asigura finanțarea noilor investiții.

Vizualizări: 2,962

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: