Actualitate

Carmangerie închisă înainte de Paște

Val de amenzi au dat inspectorii sanitar-veterinari din Gorj, înainte de Paște. O carmangerie s-a ales cu activitatea suspendată 30 de zile, ca urmare a identificării unor multiple neconformități privind întreținerea spațiilor, echipamentelor și ustensilelor. De asemenea, s-a constatat neasigurarea protecției împotriva dăunătorilor, depozitarea necorespunzătoare a ingredientelor utilizate în procesul de producție, condiții necorespunzătoare de igienă în spațiile unității.

Mai multe unități au fost amendate cu câte zece mii de lei, pentru diverse deficiențe. Este vorba de două magazine alimentare, trei magazine de furaje, o pescărie, o brutărie, o carmangerie și o unitate de tip „fornetti”.

Un alt magazin alimentar a primit o amendă de 12.000 de lei, pentru expunerea spre comercializare a unor sortimente de carne neînsoțite de elemente de identificare, neputând fi demonstrată trasabilitatea acestora. Sancțiune complementară - reținerea oficială a cantității totale de 49,69 kg carne de porc și pasăre, în valoare totală de 881,39 lei și destinarea către distrugere controlată.

Alte unități au primit amenzi mai mici, între o mie și 1.200 de lei.

Vizualizări: 2,455

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: