Social

Copilă de 14 ani, răpită din propria casă

Inspectoratul de Poliție Județean Sibiu a fost sesizat azi-noapte, în jurul orei 03:55, prin apelul unic de urgență 112, despre dispariția unei minore de 14 ani din Tălmaciu - Sibiu.

A fost constituită o celulă de criză și s-a declanșat mecanismul de „Alertă răpire copil”. „Din cercetări a reieșit faptul că, la data de 9 ianuarie a.c., în jurul orei 03.30, în timp ce se afla la domiciliul său din orașul Tălmaciu, județul Sibiu, minora ar fi fost luată cu forța de către patru persoane de sex masculin, mascate, și ar fi fost obligată să urce într-un autoturism, al cărui conducător auto s-a deplasat într-o direcție necunoscută”, a precizat purtătoarea de cuvânt a Poliției Județene Sibiu, Luciana Lazăr.

Au fost declanșate ample căutări, mai multe echipaje din județ efectuând în prezent verificări în vederea depistării minorei.

S-au oferit și semnalmentele despre copila răpită care în momentul dispariției purta o bluză de culoare vișiniu cu paiete aurii și pantaloni tip leggings de culoare vișiniu.

„Are 1,62 m înălțime, 65 kg, ochi albaștri, păr șaten, fir drept, lung, ten deschis. Persoanele ce pot furniza informații care să conducă la depistarea minorei în cauză sunt rugate să se adreseze celei mai apropiate unități de poliție sau să apeleze numărul unic de urgență 112. Vă reamintim faptul că, în conformitate cu mecanismul Alertă Răpire Copil, partenerii publici şi privaţi s-au angajat să difuzeze mesajul de alertă”, au mai menționat reprezentanții Poliției Județene Sibiu.

Autoritățile au oferit pentru mediatizarea cazului atât poze cu victima cât și cu unul dintre răpitori. Despre acesta din urmă se știe faptul că are 23 de ani, ochi căprui, păr șaten și constituție corpolentă și că el conduce un BMW de culoare gri.  

actualizare: Cele patru persoane suspectate de răpirea unei minore în vârstă de 14 ani, din localitatea Tălmaciu, sunt în prezent în custodia poliţiştilor din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale Sibiu, fata fiind în continuare dispărută, au informat reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Sibiu.

Conform sursei citate, este vorba despre patru bărbaţi, cu vârste cuprinse între 20 şi 40 de ani, domiciliaţi în oraşul Avrig, respectiv localitatea Mârşa.

Aceştia sunt audiaţi la această oră cu privire la aspectele de interes în scopul depistării minorei, precizează IPJ Sibiu.

"Poliţiştii sibieni continuă cercetările sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, în cadrul unui dosar de cercetare penală care vizează săvârşirea infracţiunilor de lipsire de libertate în mod ilegal, violare de domiciliu, respectiv lovire sau alte violenţe", mai arată sursa citată.

actualizare 1: Minora a fost găsită într-un imobil de pe raza localităţii Vad din judeţul Braşov.

Vizualizări: 626

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: