Social

Copil de 12 ani, la școală cu naveta muncitorilor. Microbuzul școlar trece pe la poarta lui, dar nu oprește!

Un băiat de 12 ani, din comuna gorjeană Plopșoru, este nevoit să se confrunte încă de la această vârstă cu nedreptatea și cu prostia din capul unor adulți. Băiatul nu este luat la școală de microbuzul școlar, deși acesta trece pe la poarta lui. Nu vrea șoferul să îl ia, cel mai probabil, spun oamenii, pentru că tatăl lui nu l-a susținut pe primar în campania electorală.

În aceste condiții, Iulian este nevoit să se trezează cu două ore mai devreme decât alți copii, pentru a prinde cursa muncitorilor. Stă apoi două ore în fața școlii, acolo unde l-am găsit și noi.

“Vine cu noi, cu cursa de muncitori, în fiecare zi. Nu înțelegem de ce nu îl ia microbuzul”, a spus un sătean. “Se scoală la 5 dimineața să prindă cursa, apoi stă de la 6.00 la 8.00 în fața școlii, până se deschide”, a adăugat acesta.

Șoferul microbuzului școlar, Manea, este verișorul primarului PSD Grigorie Petre, dar pare să uite că este în slujba copiilor, care nu au nicio treabă cu politica. 

Problema a apărut după ce copilul și-a schimbat domiciliul după unul din părinți, la Izvoare, iar cei de la școală nu au actualizat lista cu copiii care trebuie luați de microbuzul școlar și cu adresele.

Șoferul microbuzului nu vrea să ia copilul nici la întoarcere, la ora 14.00, deși are alți copii pe care îi duce în Izvoarele. Și se întâmplă asta de câteva săptămâni, fără ca nimeni să rezolve problema.

Vizualizări: 6,527

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: