Eveniment

Copil aproape orbit din cauza unei petarde

Un copil în vârstă de 13 ani, din Vaslui, a fost lăsat aproape orb din cauza unei petarde. El a ajuns la spital în prima zi de Crăciun, după ce prietenii i-au pus o petardă într-o sticlă care a explodat și l-a rănit grav.

„Nu dați petarde! În prima zi de Crăciun a ajuns la noi un copil pe care l-am operat ieri. Este vorba despre un copil de 13 ani, din județul Vaslui. El se juca cu alți copii, iar un alt copil a pus o petardă într-o sticlă care bineînțeles că a explodat și i-a cauzat plăgi palpebrale și oculare la ochiul stâng, cu ruptură completă de glob ocular, iar la ochiul drept – plagă corneo-sclerală. A ajuns la spital cu ochiul stâng scos. Pacientul a fost operat de mine ieri, cu un ochi vede în proporție de 50-60 la sută. Este posibil ca la ochiul acesta să facă și cataractă traumatică, este vorba de mai multe complicații. Este culmea ghinionului, deoarece nu el era cel care se juca cu petarde”, a declarat prof. dr. Camelia Bogdănici, șefa Clinicii de Oftalmologie din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Spiridon” Iași.

În noaptea de 26 spre 27, la spitalul din Iași a mai ajuns un copil rănit din cauza unei petarde. Micuțul în vârstă de 7 ani a luat petarda chiar din mâna mamei sale care l-a sfătuit cum să folosească obiectul explozibil.

Vizualizări: 565

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: