Actualitate

Greenpeace mai dă un brânci CE Oltenia, în timp ce liderii sindicali se înjură

Așa-zișii ecologiști de la Greenpeace au venit marți cu un comunicat de presă prin care sugerează că planul de restructurare a Complexului Energetic Oltenia nu va fi aprobat de Comisia Europeană. Se bazează pe afirmația vicepreşedintelui Comisiei Europene, Frans Timmermans, care a spus zilele trecute că România trebuie să renunțe complet la cărbune.

Comunicatul conține o doză mare de ipocrizie, cei de la Greenpeace plângând de mila zecilor de mii de familii din Gorj care riscă să rămână fără o sursă de venit, de parcă nu ei, sub masca ecologismului, au luptat ani în șir pentru închiderea grupurilor pe cărbune și blocarea carierelor de lignit.

Reținem însă din comunicat faptul că sub nicio formă planul de restructurare nu poate fi adoptat în următoarele luni, deoarece Comisia Europeană va publica, cel mai probabil în următoarele săptămâni, decizia şi motivaţia de începere a “investigaţiei aprofundate”, urmând apoi perioada de 30 de zile în care toate părţile interesate pot depune comentarii.

Asta înseamnă că guvernul nu poate da ajutorul de stat de 241 de milioane de euro cu care CE Oltenia să cumpere certificatele de carbon până pe 30 aprilie și nu este sigur nici că mai este timp pentru un împrumut.

În acest timp, liderii de sindicat din CE Oltenia nu găsesc nimic mai bun de făcut decât să se înjure, Pîrvulescu îl face idiot pe Bunoaica, Bunoaica îl face trădător pe Pîrvulescu. Minerii și energeticienii din CE Oltenia nu sunt uniți nici în al 13-lea ceas, iar asta va pune cruce principalei activități economice din Gorj.

Vizualizări: 3,475

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: