Actualitate

La cât de găurit este CE Oltenia, ce mai contează o găurică

Complexul Energetic Oltenia a plătit sute de mii de lei pentru poluarea produsă la Chișcani, unde deține o centrală pe gaze care nu a funcționat niciodată.

Am găsit informația într-un dosar judecat recent la Judecătoria Brăila, prin care Compania Națională Administrația Porturilor Dunării Maritime a cerut penalități pentru o factură neplătită la timp de CE Oltenia.

O factură de  217.167,85 lei din 2019, reprezentând contravaloarea serviciilor de depoluare prestate.  Potrivit documentului, CE Oltenia a solicitat să se intervină “în regim de urgență la o acțiune de depoluare în localitatea Chiscani, jud. Brăila, pentru stoparea și neutralizarea poluării canalului de aducțiune aparținând Electrocentrale Grup S.A., într-o zonă aparținând acestei entități și aflată în apropierea Stației de pompare și alimentare a municipiului Brăila”.

Termocentrala Chișcani produce CE Oltenia pierderi de milioane de lei în fiecare an, din 2013 încoace. Atunci, sub managementul lui Laurențiu Ciurel, Complexul Energetic Oltenia prelua cele două grupuri pe gaze de la Chișcani, în baza unei proceduri de dare în plată. Ca să preia grupurile, CE Oltenia a șters creanțe de 28,7 milioane de lei pe care le avea de recuperat de la Electrocentrale Grup, dar a mai și plătit peste 8,1 milioane. În fiecare an, compania a cheltuit milioane de lei cu salariile, paza și conservarea grupurilor care nu au funcționat nici măcar o oră.

Vizualizări: 2,278

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: