Actualitate

Controverse legate de accidentul mortal de la Cariera Roșia

Un salariat al Complexului Energetic Oltenia a murit vineri, la doar 42 de ani, în timp ce suda o piesă pe un utilaj. Nimeni nu poate să explice de ce mașinăria a pornit brusc, pentru câteva secunde, și l-a prins pe om.

„Cu câteva minute înainte, am avut niște manevre pentru montarea unei stații și era decuplare totală, nu era tensiune pe excavator”, a spus la Pro TV Ion Vlădoiu, șeful minerului.

„Am înțeles că au dat din greșeală drumul la rotor și l-a prins acolo și nu a mai avut nicio șansă. A murit pe loc”, a declarat o rudă a bărbatului.

Sunt anchete în această perioadă cu privire la acest caz. Pe lângă anchetele făcute de Poliție și Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj, va fi și o verificare a Corpului de Control al ministrului Energiei.

Dar, au fost multe accidente de muncă mortale de-a lungul anilor la Complexul Energetic Oltenia și rar au fost explicații, dar la fel de rar au fost și măsuri de îmbunătățire a condițiilor de muncă.

”În data de 20.10.2023, la Cariera Rosia, unul dintre angajați a decedat. În timpul execuţiei unui program de revizie atât pe parte electrică, cât şi pe parte mecanică, pe tot fluxul tehnologic, un sudor angajat al CE Oltenia care desfăşura lucrări de revizie la roata port-cupe a excavatorului SRS 2000-03 a decedat. Evenimentul a fost comunicat organelor abilitate pentru a fi stabilite cu exactitate cauzele producerii acestuia”, a anunţat Complexul energetic Oltenia.

Societatea precizează că va respecta prevederile Contractului Colectiv de Muncă aplicabile în astfel de situaţii, iar conducerea si colectivul CE Oltenia îşi exprimă regretul faţă de tragicul eveniment şi transmite sincere condoleanţe familiei muncitorului.

 

Vizualizări: 4,055

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: