Actualitate

Continuarea activității CE Oltenia, sub semnul “incertitudinii semnificative”

Complexul Energetic Oltenia și-a făcut publice rezultatele financiare pe anul trecut, când pierderea înregistrată a fost de 941 de milioane de lei.

A fost publicat și raportul auditorului financiar extern, care arată existența unei incertitudini semnificative în ceea ce privește continuarea activității CE Oltenia.

Asta din cauză că totul depinde de aprobarea planul de restructurare de către Comisia Europeană. Raportul arată că societatea este dependentă de ajutorul financiar al statului, în special pentru achiziția certificatelor pentru emisii de gaze cu efect de seră.

“Ajutorul de stat a fost primit cu aprobarea Comisiei Europene pentru achiziția certificatelor de carbon pentru anul 2019 printr-un împrumut de 251.046.025 euro (OUG nr. 12/2020), a cărui scadență a fost prelungită până la 30 septembrie 2021, și pentru achiziția certificatelor de carbon pe anul 2020 printr-un grant de 1.180.466 mii RON (OUG nr. 21/2021)”, se arată în document.

Dacă planul de restructurare va fi aprobat de Comisia Europeană, împrumutul de 251 de milioane de euro va fi convertit în grant. În cazul neaprobării, sumele trebuie restituite.

În aceste condiții, datele indică “existența unei incertitudini semnificative” cu privire la capacitatea companiei de a-și continua activitatea, după cum se menționează în raport.

Vizualizări: 3,045

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: