Actualitate

Continuă protestul la Lupeni. Mesajul unui ortac de la Crucea!

Promisiunea guvernului că va rezolva problema salariilor de la Complexul Energetic Hunedoara pentru următoarele trei luni nu i-a scos pe minerii de la Lupeni din subteran. Circa 80 de mineri continuau protestul sâmbătă dimineața.

Minerii s-au blocat în subteran după ce li s-a spus că salariile pe care ar fi trebuit să le ia pe 15 februarie le vor fi date în cel mai bun caz pe 26 februarie.

Minerii de la Vulcan au mers și ei la Lupeni, unde stau în sălile de apel, pentru a-și arăta solidaritatea cu protestatarii. Un mesaj de solidaritate a transmis prin intermediul redacției Sabotorii și un ortac de la mina de uraniu Crucea, din Suceava. Acesta s-a declarat alături de minerii care protestează, mai ales că și la mina Crucea este aceeași problemă cu salariile.

Directorul general al Complexului Energetic Hunedoara (CEH), Samuel Dioane, spune că starea de sănătate de sănătate a minerilor din subteran este monitorizată de către salvatorii mineri. "Există salvatori care îi monitorizează tot timpul. În cazul în care unui om i se face rău din cauza epuizării sau alte motive, este scos la suprafaţă şi transportat la spital pentru îngrijiri medicale", a explicat Dioane.
Mâncarea pentru minerii din subteran este asigurată atât de sindicat, dar şi cu sprijinul ortacilor de la alte sucursale miniere, care au strâns bani şi au cumpărat hrană şi apă.
Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunțat că salariații de la CEH își vor lua timp de trei luni salariile din Fondul de garantare, după ce o ordonanță de urgență a permis ca și societățile aflate în insolvență să aibă acces la acest fond. Minerii trebuie să mai aștepte câteva zile după normele de aplicare.

Vizualizări: 2,074

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: