Actualitate

Consultări pentru voucherele de vacanță în mediul privat

Au loc consultări cu mediul de afaceri privind acordarea de vouchere de vacanţă în privat  pentru a se elimina inechitatea între salariaţi.

 

Preşedintele interimar al Senatului, Alina Gorghiu, afirmă că proiectul de lege privind acordarea de vouchere de vacanţă angajaţilor din mediul privat elimină inechitatea, încurajează încheierea de contracte de muncă şi impulsionează sectoare importante din economie, precum turismul şi HoReCa, dar şi alte industrii conexe. 

Comisia pentru antreprenoriat şi turism din Senat a iniţiat consultări cu mediul de afaceri şi operatorii din turism pe tema acordării voucherelor de vacanţă în mediul privat, aşa cum prevede un nou proiect de lege. Documentul, aflat în curs de adoptare, completează legislaţia şi stimulează acordarea voucherelor de vacanţă în mediul privat, în valoare de 1.450 de lei/angajat/an.

Actul normativ a primit aviz favorabil de la Consiliul Economic şi Social şi, potrivit declaraţiilor liderilor politici, are susţinerea tuturor formaţiunilor care formează coaliţia majoritară în Parlament.

 

Vizualizări: 573

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: