Politică

Conflict în PNL, la nivel național. Florin Cîțu, în prim-plan

Premierul Florin Cîțu a decis, în ultimele zile, să absenteze de la întâlnirile partidului sau ale coaliției. Acest lucru pune gruparea liberală pe jar, iar un nou conflict intern stă să înceapă. Cîțu evită să mai stea în umbra lui Ludovic Orban, ceea ce poate reprezenta semnalul unei lupte în interiorul partidului.

Surse din PNL au vorbit despre absențele lui Florin Cîțu de la ședințele partidului și de la întâlnirea cu ceilalți reprezentanți ai coaliției de guvernare. Marți, premierul a inventat deplasare la Craiova, pentru a sta de vorbă cu primarii din Dolj (cei mai mulți fiind social-democrați), pentru a evita discuțiile cu Orban, Barna și Kelemen Hunor. 

Chiar dacă cei trei lideri ai coaliției de guvernare au discutat despre viitoarele programe pentru țara noastră, aceste discuții nu au nicio valoare dacă nu este prezent și premierul, acesta fiind cel care trebuie să-și asume responsabilitatea și să semneze proiectele de lege. Acest fapt denotă că Florin Cîțu are o altă agendă decât cea pe care o stabilesc partidele aflate la guvernare. 

Deși prim-ministrul a anunțat încă de la începutul lunii martie că va candida pentru postul de președinte al PNL, relația dintre formațiunea politică și Florin Cîțu pare că s-a răcit.

Tot mai multe voci din interiorul partidului critică atitudinea primului ministru și activitatea guvernului. Virgil Guran, liderul senatorilor liberali, a criticat activitatea guvernului în ședința PNL, organizată luni, 15 martie 2021. Premierul Cîțu nu a fost prezent.

Vizualizări: 1,121

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: