Anchetă

Condamnare cu executare pentru furt de energie

Un gorjean din Târgu Cărbunești a fost condamnat cu executare, la doi ani și șase luni, pentru că a folosit o instalație improvizată, pentru a nu plăti energia electrică.

Iată cum reușea gorjeanul să fure energie. “Cu ocazia controlului, au constatat o intervenție neautorizată la instalația electrică, respectiv interceptarea branșamentului, pe peretele sudic, înainte de contor, cu un cablu electric cu doi conductori din cupru, de culoare maro, având secțiunea de 1,5mm, ce alimenta receptoarele electrice din imobil, fără ca energia electrică astfel consumată să fie înregistrată de contor. Această intervenție era realizată sub tencuială și nu era vizibilă din exterior, instalația clandestină fiind prevăzută cu o priză din care se alimentau consumatorii existenți în locuință”, se arată în documentul de la Judecătoria Târgu Cărbunești.

Controlul a stabilit că proprietarul imobilului și titularul contractului încheiat cu operatorul de distribuție a energiei electrice, în cursul anului 2016, a realizat o intervenție neautorizată/instalație clandestină având ca scop ocolirea contorului electric în locuința sa cu ajutorul căreia a sustras energie electrică în perioada august 2016 - august 2019 în valoare de 4324,89 lei. 

Judecătorul a explicat în sentință de ce a decis o pedeapsă cu executare. Astfel, bărbatul de 52 de ani a mai avut condamnări și nu și-a recunoscut fapta. “Cu privire la conduita inculpatului după săvârșirea infracțiunilor și în cursul procesului penal, instanța reține că, deși inculpatul a manifestat o atitudine cooperantă față de organele judiciare în faza de urmărire penală, acesta nu a avut o atitudine sinceră, prin declarațiile sale încercând să conducă organele judiciare pe piste false, iar această conduită, coroborată cu atitudinea aceluiași inculpat de ignorare a chemărilor dispuse de către instanță pe parcursul judecării cauzei, denotă faptul că acesta nu a înțeles gravitatea faptelor sale și nu a existat o schimbare în atitudinea sa în acest sens, aspect ce va fi reținut în defavoarea sa”, a precizat instanța.

Sentința dată zilele trecute de Judecătoria Târgu Cărbunești nu este definitivă.

Vizualizări: 1,236

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Anchetă:

Citește și: