Anchetă

Risc ridicat la Termocentrala Ișalnița! Sindicalist: Se pot sparge țevile în cazane și armăturile!

Scoaterea din sistem a grupului de la Sucursala Electrocentrale Ișalnița a provocat nemulțumiri în rândul angajaților. Liderii de sindicat critică modul în care a fost negociat Planul de Restructurare și spun că, grupul respectiv trebuia scos din Sistem abia după ce erau produși primii MW pe gaze, iar în momentul de față capacitatea respectivă nu există. Cât despre viitorul unității de la Ișalnița, liderii de sindicat afirmă că totul depinde de politicienii de la vârf.

„Depinde de cei de sus! Dacă ei se gândesc că fără Termocentrala Ișalnița se poate ... nu știu dacă o să fie chiar așa. Eu spun că nu se poate și nu trebuie scoasă prima din funcționare. Termo Ișalnița trebuia să funcționeze până vedeam primul MW produs pe gaz. Atunci când s-a negociat de conducerea companiei cu Ministerul Energiei și Virgil Popescu, din punctul meu de vedere trebuia spus că se oprește atunci când încep să producă grupurile pe gaze. Atunci puteau să o pună în rezervă, nu să o închidă, mai ales că acolo mai este un singur grup”, a declarat Nicușor Văduva.

Risc ridicat din cauza gerului

Instalația de la grupul de la Ișalnița riscă să se spargă din cauza temperaturilor scăzute ce se înregistrează în aceste zile. „Dacă zilele acestea erau temperaturi foarte scăzute vă spun că nu ne mai pornea nimeni. Se sparg țevile în cazane, se sparg armături din cauza gerului. Instalația încă mai are apă în ea și noi oricum aveam probleme cu grupul când era pornit, vă dați seama cum este cu el când nu merge”, a spus liderul de sindicat de la Sucursala Electrocentrale Ișalnița, Nicușor Văduva. 

 

Vizualizări: 2,188

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Anchetă:

Citește și: