Social

Comuna din Gorj unde apa și canalizarea costă doi lei

Ca să nu fie un tarif prea mare la apă în localitate, multe primării încearcă să se gospodărească singure. În Bărbătești, autoritățile vor să extindă alimentarea cu apă, să foreze două puțuri de mare adâncime și să facă și o stație de tratare astfel încât să nu fie nevoiți să predea rețeaua de apă către Aparegio. Oricum, spune primarul, sătenii nu și-ar permite să plătească pentru apă cât cere Aparegio așa că își dorește să îmbunătățească propriul sistem.

 

Acum, în Bărbătești, apa și canalizarea costă 2 lei metru cub, foarte puțin în comparație cu facturile pe care le primesc alți gorjeni.

 

Adrian Mangu, primarul din Bărbătești, a declarat că vrea ca tariful la apă să rămână mic pentru că, la țară, oamenilor le-ar fi greu să plătească mai mult pe apă. „Prevede două puțuri forate la mare adâncime pentru că noi cumpărăm apa și vrem să fim finanțați prin AFM ca să avem și un sistem foarte bine pus la punct de tratare a apei și să putem să dăm apă de cea mai bună calitate către locuitorii noștri. Am gândit acest sistem cu precădere ca să nu fim obligați să o dăm la operatorul din județ. E undeva în jur de 15 lei metrul cub de apă și canal, tarife extraordinar de mari pentru populația din mediul rural având în vedere că apa se folosește și la un animal, la o grădinuță care trebuie întreținută. Ca să dea 15 lei pe tona de apă e foarte mult. În mediul rural, au mai rămas vârstnicii și e păcat ca din pensia lor și-așa destul de mică să plătească atât de mulți bani”, a explicat primarul Adrian Mangu.

 

În prezent, primăria cumpără apa de la OMV, care are puțuri de mare adâncime. Apoi primăria o tratează și o distribuie către localnici. „Acum, la Bărbătești, e 2 lei apa și canalul. Se va mai pune ceva și nu putem să supraviețuim. O să ajungă și la noi la 4 lei în câteva luni pentru că nu putem acoperi salarii mai ales că noi cumpărăm apa de la OMV Petrom, care ne dă apă brută pe care noi o tratăm. Ei au surse de mare adâncime, de 2-300 de metri adâncime”, a mai declarat primarul din Bărbătești, la Radio Accent.

Vizualizări: 5,467

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: