Politică

Ciucă spune că salariații CEO vor fi redistribuiți. PSD vorbește de pierderea locurilor de muncă!

Premierul Nicolae Ciucă susține că nu va rămâne nimeni pe drumuri după trecerea în conservare a două grupuri energetice de la Turceni și Rovinari, pentru că oamenii vor fi redistribuiți la alte grupuri.

„Discuţiile pe care le-am avut şi rapoartele pe care le-am primit legat de ceea ce urmează să se întâmple cu angajaţii companiei a rezultat foarte clar că nu se pune problema ca oamenii să îşi piardă slujba. Vor rămâne în continuare angajaţi ai companiei pentru că se va face transferul către celelalte grupuri care funcţionează. Oricum la nivelul companiei este deficit de personal şi în felul acesta nimeni nu va rămâne fără slujbă”, a spus Ciucă.

A doua tranșă de bani din PNRR a fost condiționată de Comisia Europeană de respectarea termenelor de închidere a grupurilor energetice pe cărbune.

Pe de altă parte, PSD susține că se pierd mii de locuri de muncă. ”Mă îngrijorează foarte tare faptul că nimic din ceea ce am discut cu partenerii de coaliție, pe subiectul legat de Complexul Energetic Oltenia și ceea ce presupune Planul de restructurare al acestuia, nu a fost respectat. Este foarte greoi dialogul cu cineva care în față spune una, dar face exact opusul. În situația de față cred că este foarte important ca reprezentanții PNL să ne spună ce se va întâmpla cu această companie, în condițiile în care se aplică la virgulă Planul de restructurare. Să le explice miilor de gorjeni cum își vor pierde locurile de muncă și întregii țări că va rămâne fără unul dintre cei mai importanți factori de echilibru pentru Sistemul Energetic Național”, a declarat președinte PSD Gorj, Mihai Weber. 

Cel mai probabil, în acest an reducerea de personal va fi prin pensionări, la fel și anul viitor, pentru că este an electoral. Din 2025, din CEO nu va mai rămâne mare lucru.

 

Vizualizări: 4,380

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: