Politică

Cine a pus gând rău CE Oltenia. “Este băgată prin toate consiliile de administrație”

Liderii de sindicat din Complexul Energetic Oltenia vor merge miercuri la ministrul Energiei, Virgil Popescu, pentru a afla de la acesta dacă a pus cruce companiei sau nu. Aprobarea planului de restructurare a CE Oltenia întârzie de câteva luni, iar compania riscă falimentul.

Surse politice și nu numai spun că ministrul Virgil Popescu nu mai vrea să audă de problemele CEO și că directori din minister propun o variantă mult mai dură a planului de restructurare, prin care să supraviețuiască doar termocentrala Rovinari, cu trei grupuri, iar grupurile pe cărbune de la Turceni, Ișalnița și Craiova II să devină istorie. 

Directoarea Elena Popescu din Ministerul Energiei ar fi cea care se ocupă de planul de restructurare, susține fostul secretar de stat Andrei Maioreanu. Acesta a spus că Popescu nu este prietenoasă cu cărbunele, surprinzător câtă vreme a ronțăit mulți ani din bugetul companiei, fiind ba în comisia de privatizare a CEO, ba în Consiliul de Supraveghere. Spre exemplu, în 2016, individa asta a ciugulit 199.000 de lei de la cinci companii de stat, printre care și CE Oltenia. Și așa a făcut în fiecare an. În 2019 a luat “numai” 149.790 lei de la trei companii. Nu a mai fost pe statul CEO și o fi prins pică. De-a lungul timpului am găsit-o pe Elena Popescu în consiliile de administraţie, adunările generale ale acţionarilor şi comisiile de privatizare de la mai multe societăţi de stat, respectiv Electrocentrale SA, OPCOM, EnergoNuclear SA, Nuclearelectrica, Complexul Energetic Oltenia, Complexul Energetic Hunedoara şi Hidro Tarniţa SA. “Este băgată prin toate consiliile de administrație”, așa a rezumat Maioreanu activitatea Elenei Popescu.

Maioreanu a spus că această individă a produs numai blocaje, fiind prietenoasă doar cu energia verde. O fi fost o prietenie gratis, că nu regăsim în declarația de avere decât bani mulți primiți de la societățile care poluează.

Vizualizări: 2,976

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: