Social

Cinci parcuri fotovoltaice într-un oraș din Gorj

Să facă economii la curent, Primăria Târgu-Cărbunești va construi un parc fotovoltaic. Va produce energie astfel încât să asigure consumul din școli, spital și instituțiile publice din oraș. În lucru, este deja o investiție similară privată. În total, în curând, orașul va număra cinci parcuri fotovoltaice.

 

La Cojan, se lucrează de zor la un parc fotovoltaic. Tot în zonă, va mai face unul și compania Soceram care ridică fabrica de BCA-uri. Și nu sunt singurele investiții de acest gen din oraș.

 

„Este un parc fotovoltaic care se dezvoltă pe o suprafață de 24 de hectare cu o putere de 14,5 megawatti instalată care, alături de cei 20 de megawatti care deja au vechime aici, asigură o putere destul de mare pe care o produce localitatea noastră de energie verde. Se mai află în procedurile pentru obținerea autorizației de construcție încă două sau chiar trei parcuri. Unul al Soceram-ului, de vreo 2 megawatti, încă unul de 170 de hectare ce va produce în jur de 50 de megawatti și încă unul pe care autoritatea publică locală va face un parc pentru un megawatt, ce ne-ar asigura energia pentru toate instituțiile din localitatea noastră: spital, școli, primărie, instituții aparținând DGASPC Gorj”, a mai precizat primarul din Târgu-Cărbunești, Dănuț Birău.

Vizualizări: 2,775

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: