Anchetă

Cinci ani de pușcărie pentru un traficant de droguri din Târgu Jiu

Răzvan Băceanu, cunoscut sub numele de ”Leo”, a fost condamnat de magistrații Tribunalului Gorj la cinci ani de închisoare, cu executare, pentru trafic internațional de droguri de risc. Acesta, prin intermediul concubinei sale și nu numai, a introdus în ţară cantități însemnate de canabis. Drogurile procurate de acesta erau vândute pe raza municipiului Târgu Jiu și în alte localități din apropiere de o femeie care constituise un adevărat grup infracțional. 

Conform anchetatorilor, în luna martie a anului trecut, acesta s-a deplasat împreună cu concubina sa în oraşul Ecija din Spania, de unde procurat cantitatea de aproximativ 1kg canabis. Concubina sa a revenit în țară, cu un autocar, transportând drogurile în două borcane din sticlă, peste care adăugaseră cafea măcinată. Când a ajuns la Târgu Jiu, organele de cercetare penală au identificat-o pe femeie când a coborât din autocar.

Drogurile erau vândute prin intermediul altei femei, Carmen Pour Gholamreza Kasgari, poreclită ”Mama”, care l-a cunoscut pe acesta în toamna anului 2020, fiind un apropiat al fiului său, care era consumator de droguri. Aceasta a primit preț de câteva luni diferite cantităţi de droguri, iar după vânzarea acestora, îi remitea preţul stabilit de comun acord, respectiv 45 lei/gram. Printr-o decizie a Curții de Apel Craiova din 7 martie, Carmen Pour Gholamreza Kasgari a fost condamnată la ani buni de închisoare pentru trafic de droguri de risc. 

Răzvan Băceanu a mai fost condamnat la închisoare, în 2017, de magistrații din Finlanda, pentru o faptă similară. În prezent, acesta se află încarcerat în Penitenciarul Craiova. În noiembrie 2021, acesta a fost reținut de  autorităţile judiciare din Norvegia, după care a fost arestat preventiv. 

Hotărârea prin care acesta a fost condamnat pentru trafic și instigare la trafic internațional de droguri, pronunțată marți, 10 mai, de magistrații Tribunalului Gorj, poate fi atacată cu apel în termen de zece zile de la comunicare.  

 

Vizualizări: 1,607

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Anchetă:

Citește și: