Actualitate

Chirițoiu despre cărbune: Nu putem să-l oprim brusc, pentru că nu avem ce pune în loc

Consiliul Concurenței este instituția prin care se negociază planul de restructurare a Complexului Energetic Oltenia. Bogdan Chiriţoiu, președintele Consiliului Concurenței, a spus din nou despre cărbune că nu mai are niciun viitor.

“Cărbunele clar nu mai are niciun viitor. Tehnologia inovează, dar nu cred că se aşteaptă nimeni să venim cu o tehnologie prin care cărbunele să nu mai polueze şi în lipsa acestei tehnologii cărbunele nu mai are viitor. Dar nici nu putem să-l oprim brusc, pentru că nu avem ce pune în loc. Ne trebuie câţiva ani în care să construim instalaţii pe gaze, care să poată înlocui cărbunele, pentru că nu putem să stăm doar cu regenerabile”, a spus Chirițoiu într-un interviu.

Întrebat care sunt răspunsurile primite de la Comisia Europeană în ceea ce priveşte planul de restructurare a Complexului Energetic Oltenia, șeful Consiliului Concurenței a bătut câmpii. “Am făcut progrese, discutăm, dar nu am ajuns încă la destinaţie. Ţinta noastră este să terminăm discuţiile cu Comisia Europeană în această toamnă, să aprobe planul de restructurare, pentru ca firma să poată accesa Fondul de Modernizare, pentru că de acolo se va face în principal contribuţia statului din investiţiile de la Oltenia. Pentru asta, avem nevoie de un plan clar care să fie convenit cu Comisia Europeană şi vrem să terminăm în această toamnă planul de restructurare”, a spus Bogdan Chirițoiu.

Administrația Complexului Energetic Oltenia speră ca planul să fie aprobat în septembrie, pentru a nu rata din nou sesiunea de finanțare de proiecte din Fondul de Modernizare. Comisia Europeană nu dă semne că se grăbește.

Vizualizări: 3,571

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: