Actualitate

Cererile de recalculare a pensiilor, aruncate la coș

Recalcularea pensiilor pe Legea 197/2021 nu le va aduce câștiguri celor peste cinci mii de foști mineri și energeticieni care au făcut solicitări în acest sens la Casa de Pensii Gorj.

Asta spun mai multe surse sindicale și politice. Asta pentru că legea a recunoscut condițiile speciale de muncă din august 2021 încoace, iar perioada de dinainte a asimilat-o, pentru a asigura DOAR reducerea vârstei de pensionare cu până la 13 ani.

Sursele spun că cei pensionați înainte de Legea 197/2021 nu vor avea niciun beneficiu de pe urma acesteia.

Desigur, sunt și surse care spun că asta este o interpretare abuzivă a Ministerului Muncii și a Casei de Pensii. Cel mai probabil, tot judecătorii vor fi cei care vor stabili dacă interpretarea funcționarilor este corectă sau nu. Și uite așa vor mai trece doi - trei ani. Vorba aia, se închide mineritul și oamenii ăștia nu mai termină discuțiile pe Legea 197.

Ce știm concret este că, USR în coaliție cu PNL, se fac vinovați de introducerea în PNRR a distrugeri sistemului energetic românesc, iar PSD și AUR au acceptat tacit, nefiind capabili să renegocieze. Alte amănunte sunt  doar basme și fumigene pentru manipularea maselor. 

Vizualizări: 2,064

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: