Actualitate

Au vrut închiderea termocentralelor, nu binele oamenilor

Legea 197/2021 a redus doar vârsta de pensionare pentru salariații din cariere miniere și termocentrale, nu le-a recunoscut condițiile speciale de muncă, care să le aducă pensii mai mari.

Asta arată încă o dată ce am spus de trei ani încoace, că scopul lor nu a fost binele oamenilor, ci închiderea termocentralelor.

Scopul a fost al celor care au impus închiderea accelerată a mineritului în PNRR, adică al useriștilor. Care useriși s-au bătut ca Legea 197/2021 să fie în forma agreată de ei, adică doar cu reducerea vârstei. Iar pesediștii, prin deputatul Solomon, au atras atenția că legea e proastă, dar atât, au votat-o. Și peneliștii, prin Dan Vîlceanu și Gheorghe Pecingină, au spus că legea nu le aduce beneficii la pensie minerilor, dar și parlamentarii PNL au votat cu ambele mâini.

După doi ani, au recunoscut în sfârșit adevărul. Doar au redus vârsta de pensionare într-un sector de activitate pentru care se dorește închiderea accelerată.

Unii mai speră că instanțele de judecată vor vedea lucrurile altfel și că le vor da dreptul minerilor și energeticienilor să se pensioneze pe condiții speciale, chiar și fără plata contribuțiilor. Nu credem, dar nici nu excludem, așa că oamenii sunt datori să încerce.

Ce știm sigur este că mii de oameni au depus degeaba cereri de recalculare, iar cei care vor opta pentru pensionarea la 52 de ani nu vor avea pensiile la care sperau.

Vizualizări: 4,896

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: