Actualitate

Cere salarii compensatorii pentru angajații CEO

Situația Complexului Energetic Oltenia nu este deloc una bună, iar liderii de sindicat cu greu își mai fac apariția în spațiul public pentru a transmite mesaje oamenilor pe care îi reprezintă.

Unii dintre ei au luni bune de când se află în ”silenzio stampa”, iar alții au ieșit la iveală doar când s-a rezolvat problema celor 1800 de angajați de la CEO, pentru a se lăuda ca ei știau de 2 zile că lucrurile se vor rezolva.

Angajații sunt speriați disponibilizări, mai ales că Planul de Restructurare prevede clar reducerea personalului, iar Legea 197 nu-și produce în momentul de față efectul așteptat. Nicu Bunoaica cere să fie luate măsuri de protecție socială pentru angajații companiei, iar cei care nu se încadrează să plece la pensie să primească timp de 4 ani salarii compensatorii.

„Sunt de acord, se închide! Măcar se cerem ceva. 4 ani în așteptare, salvăm o categorie de personal. Să le dăm salarii compensatorii. Nu spun eu valoarea, dar cum s-a dat la alții … Ca lider de sindicat trebuie să ceri, nu mă interesează, eu așa văd lucrurile. Ca lider de sindicat să nu-ți dai seama la 6,7 TW cu 11 mii de oameni că nu ai cum să mergi înainte. Este clar, se vede din cifre! Înseamnă că Guvernul o să mai sponsorizeze puțin până când o să fie alegeri, după aia, le trage preșul. Așa se va întâmpla. Nu mai sunt lideri de sindicat pentru că sunt apropiați de administrație și de politic și oamenilor nu le spun nimic”, spune Nicu Bunoaica. 

 

Vizualizări: 4,227

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: